mandag den 10. marts 2014

Fra vuggestue til børnehave

Så er en epoke slut... Gennem to år har Johs haft sin gang i en helt igennem fantastisk vuggestue! Det var helt trist at skulle sige farvel til søde, omsorgfulde og kompetente voksne og i høj grad også at skulle sige farvel til bedste-vennen Jonathan, der skal starte i en anden børnehave. Jonathan og Johs har i den grad hygget sig det sidste års tid, og billedet herunder er ét af deres tossede påfund, som de kunne bruge rigtig lang tid på, og som de på en måde brugte til at bekræfte venskabet på. Det særligt søde ved situationen er at ingen af drengene er for gode til fysisk kontakt, men deres gensidige forståelse for hinanden har gjort det nemmere for dem. Jeg tror endnu ikke at det er gået op for Johs, at de ikke bare holder ferie fra hinanden...


I onsdags havde vores tidligere vuggestuebarn sin første dag i børnehaven, og det var en succes! Hver morgen har han nemlig spurgt om han ikke skulle i børnehave :-) Johs har egentlig været klar til børnehave og de nye udfordringer, der følger med, i et godt stykke tid. Så vi har haft en ret positiv forventning til skiftet. Alligevel har vi jo været ret så spændte på hvad han skulle synes om det. Fedt at han synes at det er fedt :-)

I vuggestuen har vi jo været vandt til frokostordning, hvor vi i børnehaven selv skal medbringe madpakke. Det har vi været noget spændt på, men det viser sig at være helt hyggeligt at have en lille hemmelig madpakke med, og pakke den ud til frokost... Billedet herunder med (Cars-) madpakke, er fra første dag i børnehaven



Vores store, skønne, sjove dreng, der ser alt, hører alt og fortolker alt er jo totalt på overarbejde i nye situationer, og opstart i børnehave er ingen undtagelse. Efter en dag i børnehave er man rimelig brugt og overstimuleret, og så magter man faktisk ikke andet end iPad... Den er fantastisk for Johs til at hjælpe ham på plads igen... Efter en (kort uge) i børnehave er man helt fyldt op med indtryk og det er faktisk lige før man slet ikke magter at have tøj på... Så af med det, og frem med iPad'en ;-)



Alt imens Johs har taget et kæææmpe spring, som vi nok får at mærke herhjemme, så flytter Otto sig jo dagligt og med lynets hastighed. Han har været hos os i godt 9 uger - jeg synes jo han har været her meget længere. Han er sjov, mild og enormt opmærksom.



Herunder er han ved at opdage sine hænder og tager lige en lille skyggeboksekamp med sig selv. Det bliver man frygtelig træt af - og så må man jo tage sig en lille lur :-)


Vi har næsten fra Otto kom hjem øvet os i slynge, men Otto har ikke været glad for at opholde sig i længere tid i den. Hos hans kiropraktor blev jeg anbefalet en bæresele, hvormed jeg ikke bærer ham helt så tætsurret, og så at sætte ham lidt lavere. Disse justeringer gør det muligt at bære ham tæt på, uden at overstimulere ham med berøring... Og vupti, så tog han da lige en tretimers lur :-) ahhhhh :-)


Den "gamle" løbe/cykle/gå-vogn er blevet erstattet af én med plads til begge drenge. Den blev indviet i denne weekend, hvor vi var i sommerhus i Blåvand. Otto sov fra det hele, og Johs, der lige skulle lære at de tætte pladser ikke er en lejlighed til at lege "stjæl en sut", synes også ret godt om turen :-)


Otto er en sulten dreng, og det er desværre ikke altid, at jeg kan følge med hans mælkeefterspørgsel. Heldigvis bor vi jo i et land, hvor det ikke behøver at være et problem. Og Otto er tilsyneladende ligeglad hvilken mælk han skal drikke og hvordan den bliver serveret, så han bliver indimellem suppleret med en flaske erstatning.


Når man har fået en lillebror-baby, der lader til at få al den opmærksomhed han ønsker, kan man som storebror godt drømme sig tilbage til baby-dagene... Og da Johs så, at Otto fik flaske, skulle han naturligvis også have lun mælk i flaske... Han har en drikkedunk, med gummitud, der egner sig fint til det, og så skal man selvfølgelig ligge hos en forældre - lige som Otto :-)

Han forstår (sgu) at sige det, vores super kvikke storebror :-)




1 kommentar:

  1. Historierne har jeg jo hørt, men det er dejligt at læse sammen med billederne. De er skønne.
    Mor

    SvarSlet